Nieuws

Avondvierdaagses afgelast: vrees voor onweer

NUNSPEET - De avondvierdaagses in Harderwijk, Ermelo en Nunspeet zijn voor maandagavond afgelast. Ook in Ruurlo en Zutphen wordt op de eerste dag niet gelopen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege mogelijk onweer en de Wandelbond raadde eerder op de dag af om te gaan lopen. Dat advies werd later weer ingetrokken.
De avondvierdaagse in Nunspeet wordt ingeperkt tot drie dagen. Dat heeft te maken met de intocht op donderdag, die volgens een woordvoerder van de organisatie 'heilig is'. 'Daar is het college van burgemeester en wethouders bij en dat heeft tussen vergaderingen door precies een half uur voor de intocht.' 
In Ermelo hadden al zes scholen aangegeven niet mee te zullen lopen. Na overleg met het KNMI werd daarna besloten helemaal niet te starten. 

Eibergen: ingekort

In Eibergen zijn twee afstanden ingekort: de deelnemers aan de 10 en 15 km lopen slechts 5 km. 'Dat gebeurt uit voorzorg', zegt een woordvoerder.

Winterswijk en Aalten: gewoon lopen

De avondvierdaagse in Winterswijk begint gewoon. Maandagavond lopen daar alleen de 15 kilometerwandelaars. 'Dat is een groepje van een man of 40 à 50.' Dinsdag begint pas de grote groep. 
In Aalten gaat de wandelmars ook gewoon door. De lokale weerberichten zien er volgens de organisatie goed uit.