Nieuws

Teruglezen: Grimmige sfeer bij De Goffert: agressie naar journalisten en stadion op slot

NIJMEGEN - De sfeer buiten stadion De Goffert in Nijmegen was lange tijd grimmig, na de degradatie van voetbalclub NEC. Groepen supporters verzamelden zich bij de hoofdingang en uitten hun frustratie over het verlies tegen NAC. Journalisten buiten het stadion waren doelwit van agressie. Stadion De Goffert zat lange tijd op slot. Inmiddels is het weer rustig. Lees hieronder ons liveblog terug.
20.35: De situatie buiten het stadion lijkt onder controle. We sluiten het liveblog. Nieuwe ontwikkelingen melden we uiteraard op deze site en app.
20.27: Het stadion gaat weer open. De beveiliging vindt het veilig genoeg om de voordeur te openen, melden onze verslaggevers binnen. Buiten staat nog een groep van ongeveer 20 boze supporters.
20.13: Kijk hier de uitzending van het Gelders Nieuws van 20.00 uur terug, met onze verslaggevers live in en buiten het stadion:
20.11: De spelers van NAC zijn al wel veilig vertrokken, onderweg naar Breda om daar een feestje te vieren:
20.08: De groep woedende supporters wacht op het moment dat de spelers naar buiten komen. Die zitten voorlopig nog binnen.
20.01: Volgens verslaggever Annemieke Schakelaar gaat het om een kleine groep supporters die agressie vertoont. Ze is inmiddels binnen de hekken van het stadion nadat ze geschopt en uitgescholden is. Het lijkt iets rustiger te worden buiten De Goffert.
19.53: Verslaggever Sander Maassen van den Brink zit nog in het stadion, net als veel anderen. Naar buiten gaan zit er voorlopig niet in, merkt hij:
19.50: Dit bericht krijgen de mensen te zien die nog in stadion De Goffert zijn:
19.45: Er zijn ook supporters die op een andere manier omgaan met de degradatie van hun club:
19.40: Ondertussen zit stadion De Goffert dicht. Niemand mag het stadion uit. Daarvoor is het waarschijnlijk te onveilig.
19.30: De politie houdt NEC-fans op afstand:
19.20: Wat foto's van de situatie rond 19.20 uur:
19.15: Verslaggever Leendert de Keijzer over de sfeer buiten het stadion:
19.07: Volgens verslaggever Annemieke Schakelaar zijn de boze supporters agressief richting journalisten. Ze zegt dat haar camera bijna uit haar handen geslagen is.
19.05: De woede uit zich ook richting supporters van NAC. Supportersbussen zijn bekogeld met takken en stenen. De bussen worden onder begeleiding van de politie Nijmegen uit begeleid.
19.00: NEC-fans zijn het park in gegaan.
Foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!