Nieuws

Gevaarlijke man ontsnapt uit inrichting

Krischan Fischer.
Een 35-jarige man is donderdagavond ontsnapt uit een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek in Bedburg-Hau, niet ver van Nijmegen. Volgens de politie in Kleef kan hij gewapend zijn. De man komt uit Bonn. De politie zoekt in eerste instantie ook in die richting. © politie Kleve
KLEVE - Een 35-jarige man is donderdagavond ontsnapt uit een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek in Bedburg-Hau, niet ver van Nijmegen. Volgens de politie in Kleef kan hij gewapend zijn. De man komt uit Bonn. De politie zoekt in eerste instantie ook in die richting.
Hij en een ander bedreigden personeelsleden en vielen hen ook aan. De 35-jarige viel een verpleger aan met een op een mes gelijkend voorwerp en verwondde hem er ook mee. De verpleger raakte zwaargewond bij de ontsnapping en moest naar het ziekenhuis. 
De 35-jarige wist vervolgens te ontsnappen door over een vier meter hoge muur met prikkeldraad te klimmen. 'De man is extreem sportief', zegt een politiewoordvoerder. De andere man wist de muur niet over te komen en kon aangehouden worden.

'Onberekenbaar en gevaarlijk'

De voortvluchtige is volgens de politie in Kleef 'onberekenbaar en gevaarlijk'. Hij moet dan ook niet aangesproken worden. Hij zit vanwege diefstallen en verzet tegen agenten in de kliniek voor mensen met een psychiatrische ziekte of verslavingsprobleem. De man is ook verslaafd.
De Nederlandse politie is gewaarschuwd, maar dat is een standaardprocedure. Er is geen enkele aanwijzing dat hij naar Nederland gevlucht is, zegt de Duitse politie.

Signalement van de man

Hij is 1.68 meter, heeft kort donkerblond haar, een zeer sportief gespierd lichaam en is ongeveer 75 kilo zwaar. Hij droeg een lilakleurig T-shirt en een blauwe broek.