Nieuws

Geld dubbelspoor: 'Geweldig nieuws voor bereikbaarheid Achterhoek'

De Achterhoek is blij met de toezegging van de miljoenen voor het dubbelspoor in de Achterhoek: 'Geweldig nieuws voor bereikbaarheid Achterhoek. Goed besluit PS', twittert wethouder Peter Drenth van Doetinchem.
ARNHEM - De Achterhoek is blij met de toezegging van de miljoenen voor het dubbelspoor in de Achterhoek: 'Geweldig nieuws voor bereikbaarheid Achterhoek. Goed besluit PS', twittert wethouder Peter Drenth van Doetinchem.
Ook de SP is blij. Die partij pleit al jaren voor een verdubbeling van het spoor in de Achterhoek. 'Durf te strijden, durf te winnen! Jaren actievoeren hebben effect: provincie Gelderland gaat aan de slag met dubbelspoor Achterhoek tot Doetinchem!', twittert SP-Statenlid Maurits Gemmink.
Op verzoek van de Staten trekt de provincie 20 tot 30 miljoen euro uit voor het verdubbelen van een extra stuk spoor tussen Didam en Doetinchem. Het stuk tussen Didam en Zevenaar zou al aangepakt worden.
De hoop is dat de bereikbaarheid van de Achterhoek eindelijk flink kan verbeteren met deze maatregelen. Wanneer met de aanpak begonnen kan worden, is nog niet bekend. Ook wil de provincie dat er bijdragen komen van andere overheden, zoals onder andere gemeenten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!