Deze week in UIT met Esther

ARNHEM - Komende week gaat Esther naar het prachtige Vorden waar dit jaar Mañana Mañana plaatsvindt, krijgen we een kijkje achter de schermen bij het Fete de la Musique evenement in Ermelo en hebben we een portret van Iris de Vries over de eindejaarstentoonstelling van de Artez studenten. En we kijken mee met Joey bij zijn single presentatie.

Mañana Mañana

Voor de relaxte sfeer gaat men naar Mañana Mañana, dit jaar op een nieuwe locatie in Vorden. Kamperend met het hele gezin,  dansen, drinken, vuurtje stoken en zelf een visje vangen in de vijver om die daarna zelf op hete kolen te grillen. Een unieke festivallocatie met bos, water en veel groen is onlosmakelijk verbonden met Mañana Mañana. 

 

Fete de la Musique

Het Fête de la Musique komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt daar door een groot aantal gemeenten jaarlijks gevierd op 21 juni, het begin van de zomer. In Nederland doen maar een paar gemeenten hieraan mee; Amsterdam, Den Haag, Amersfoort, Roosendaal en Ermelo. Voor de 10de keer wordt het festival in Ermelo gehouden op tal van locaties. Er wordt muziek gemaakt, gezongen en gedanst door meer dan 100 groepen. een uniek festival in Gelderland.

 

Iris de Vries

Binnenkort starten de eindexamententoonstellingen van Artez. De academie in Arnhem is een broedplaats van creatieven. Iris de Vries is zo iemand. Als student Product Design won ze al een competitie van het bekende schoenenmerk Clarks.

Nu studeert ze af met brillen. Geen modieuze accessoires die je op je neus zet, maar brillen die gezichtsherkenning voorkomen. Want volgens Iris moet je heel bewust omgaan met social media en is privacy een heel groot goed.

 

De Hartkampjes

Eindelijk was het zo ver. De 'releaseparty' van de nieuwe single van Joey Hartkamp. Altijd weer een spannend moment .  Ook al was het inmiddels al de zesde singlepresentatie in Westervoort. Zo'n 800 fans hoorden afgelopen vrijdag het nummer 'ik vind je sexy' voor het eerst. Het zalencentrum in Westervoort was uitverkocht en ging uit zijn dak. Niet alleen bij het optreden van Joey want ook andere sterren van het Nederlandse lied als Jannes, Django Wagner en Sieneke traden op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
UIT met Esther
Deel dit artikel:

Reageren