Deze week in UIT met Esther

ARNHEM - Deze week gaat Esther naar de tentoonstelling van de inmiddels overleden Johannes Grützke in Gorssel, maken we kennis met de Falun Gong, hebben we een portret van theatermaker Linda Zijl en volgen we de Hartkampjes.

Johannes Grützke

Esther gaat samen met haar gast naar Museum More in Gorssel, ze krijgen een rondleiding van artistiek directeur Ype Koopmans. Over het werk van de inmiddels overleden Johannes Grützke heeft ieder een mening.

 

Falun Gong

Falun Gong is een vorm van Qi Gong. Met Qigong zijn de bewegingsoefeningen gericht op algehele fitheid en om ziektes buiten de deur te houden. De Falun Dafa is Qigong op een hoger niveau en gaat voorbij aan het streven naar fitheid en gezondheid met als doel het verwerven van wijsheid en verlichting.

 

Linda Zijl 

Als theatermaker is ze jong, talentvol en fanatiek. Ze is gefascineerd door het menselijk gedrag….en kan haar kat kunstjes laten doen. Nu staat ze met M’n Lust en m’n Leven op het theaterfestival H80. Ze begon direct na haar afstuderen haar eigen theatergroep. Samen met Teun Smits en Karlijn Hemmer vormt ze TG De Vlieg.

Tm 2018 werken ze onder de vleugels van Keesen & Co met een subsidie in het kader van de Nieuwe Makers Regeling van het Fonds Podiumkunsten. 

 

De Hartkampjes

Emile Hartkamp heeft zich uitgesloofd. Nou ja, de bakker dan. Die heeft een lekkere taart gemaakt en Emile zorgt voor de finishing touch met slagroom en kaarsjes. Het is een verrassing voor Lytse Hille (Fries voor Kleine Hille) die een nummer 1 hit heeft gescoord met het nummer '24 billen'. Emile en Hille laten zich de taart goed smaken, maar er is nog een verrassing. Emile heeft een nieuw nummer geschreven en is benieuwd wat Hille ervan vindt.

Meer over dit onderwerp:
UIT met Esther
Deel dit artikel:

Reageren