Nieuws

'Papa staat vandaag voor de klas'

NIJMEGEN - Scholengroep Conexus in Nijmegen zit zo in de knel met personeel dat aan ouders wordt gevraagd om voor de klas te staan. Dat bevestigt bestuurder Toine Janssen na berichtgeving in het AD. Probleem is het grote tekort aan invalleerkrachten voor de basisscholen van Conexus.
'Enkele weken geleden hebben we al kinderen weg moeten sturen', vertelt Janssen vrijdag. Hij stuurde deze week een brief aan de ouders met daarin zijn oproep. Vooral tijdens griepgolven zijn er onvoldoende invallers. 
Bovendien wordt het lerarentekort steeds groter omdat er te weinig studenten aan de lerarenopleiding pabo beginnen om de uitstroom van oudere leraren te compenseren.
Het is overigens niet de bedoeling dat ouders die geen papieren hebben les gaan geven. Ze moeten de leerlingen opvangen omdat sommigen niet naar huis kunnen. Die kinderen hebben dan geen ouder of oppas.

Bevoegdheid

Volgens staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs is het geen kwestie van geld en zal er dan ook op dit moment geen extra geld komen. Het probleem met invalkrachten ontstaat volgens hem door een stapeling van tijdelijke contracten, zegt hij tegen de NOS.
'Veel scholen lossen dat op door tijdelijk gepensioneerde leraren in te zetten. Als dat niet lukt zoek je soms naar creatieve oplossingen. Die hebben ze in Nijmegen gevonden en dat is prima, mits de ouders wel de bevoegdheid hebben om voor de klas te staan', aldus Dekker.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!