Nieuws

Uitvaartondernemer probeert het nog eens in Bemmel

BEMMEL - Uitvaartondernemer DELA wil een crematorium vestigen tussen Bemmel en Huissen. De gemeente Lingewaard is voor, nu de bewoners nog.
Het crematorium moet komen op een stuk grond aan de Karstraat in Bemmel, tussen de A15 en de Lingewal. De gemeente Lingewaard en DELA zien een nieuw crematorium als een goede aanvulling op de bestaande lokale voorzieningen voor begraven en cremeren. Het sluit volgens hen aan bij de ontwikkeling dat steeds meer mensen kiezen voor cremeren.

Eerder plan gesneuveld

DELA maakte tussen 2006 en 2010 met de gemeente plannen voor een crematorium aan De Hoeve in Huissen. Voor deze locatie bleek te weinig steun te zijn in de omgeving en bij de politiek.
Daarom heeft de gemeenteraad in 2011 duidelijke uitgangspunten opgesteld voor een crematorium. Zo moet het crematorium vanuit alle Lingewaardse woonkernen goed bereikbaar zijn. De nu gevonden locatie aan de rand van Park Lingezegen en vlakbij de A15 voldoet daaraan. 

Dagelijks drie crematies

DELA wil een kleinschalig crematorium bouwen met faciliteiten voor uitvaartverzorging (bijvoorbeeld opbaring). Dagelijks worden er gemiddeld drie crematies gehouden. Bij de inrichting houdt de uitvaartondernemer naar eigen zeggen rekening met de ligging in Park Lingezegen. 
DELA informeert samen met de gemeente de direct omwonenden over de plannen. Voordat de bouw kan beginnen, moet de gemeenteraad nog goedkeuring geven.