Nieuws

Vrouwen Achilles'29 verliezen weer in play-offs

De vrouwen van Achilles'29 hebben vrijdagavond voor de tweede keer in drie wedstrijden verloren in de play-offs. De ploeg van vertrekkend trainer Judith Thijssen ging met 5-0 onderuit bij sc Heerenveen. © Twitter Achilles'29
ARNHEM - De vrouwen van Achilles'29 hebben vrijdagavond voor de tweede keer in drie wedstrijden verloren in de play-offs. De ploeg van vertrekkend trainer Judith Thijssen ging met 5-0 onderuit bij sc Heerenveen.
Achilles begon desastreus aan de wedstrijd. Binnen zes minuten scoorde Jassina Blom. Nog voor rust bracht Simone Kets de marge op twee doelpunten verschil tussen beide teams.
Tien minuten na de rust besliste Kets de wedstrijd met haar tweede van de avond. Achilles probeerde het daarna nog wel, maar grote kansen leverde dit niet op. Elze Huls scoorde vervolgens nog de 4-0.
Dat leek lang de eindstand, maar in blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een penalty. Achilles-doelvrouw Renate Verhoeven stopte de pingel, maar de scheidsrechter besloot dat deze opnieuw genomen moest worden. De tweede keer was ze kansloos.

'Verliezerspoule'

De nederlaag heeft weinig gevolgen voor de play-offs. Achilles'29 zit met Telstar, PEC en Heerenveen in de zogeheten 'verliezerspoule'. Die bestaat uit de nummers 5 t/m 8 uit de competitie.
Uit deze poule kan geen ploeg degraderen. De onderlinge wedstrijden bepalen alleen de eindstand in het klassement.