Nieuws

Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede begonnen

NIJMEGEN - Een jubileum voor de grootste estafetterace ter wereld: de Batavierenrace. Rond 22.30 uur klonk vrijdagavond in Nijmegen het startschot voor de 45ste editie. Aan de race doen 8500 studenten mee. De deelnemers komen zaterdagmiddag aan in Enschede.
De race begint dit jaar midden in het centrum van Nijmegen om de estafetteloop meer te betrekken bij de stad. Daarna gaat de race dwars door de Achterhoek richting Enschede. De Batavierenrace telt 25 etappes die door ploegen van 25 studenten wordt afgelegd.
Onderweg wordt er gefeest tijdens een silent disco in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Daar kunnen de lopers van de nachtploeg bijkomen van het eerste deel van de race. Een nieuwe dagploeg rent vervolgens door naar Enschede. Daar wordt de race afgesloten met een groot feest.

Foto: Batavierenrace/Willem Joosten

Sponsoren

Het gaat in de Batavierenrace dus om sport en feest. Maar er is meer. Er doet dit jaar ook een vluchtelingenteam mee. Deelnemers laten zich soms voor duizenden euro's sponsoren voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.
Livestream: