Nieuws

Pronken met je historische sleepboot

ELBURG - Tientallen historische sleepboten in de haven van Elburg, demonstraties met een voormalig bunkerschip en een mobiele smederij; de Elburger Sleepbootdagen gaan vrijdag van start.
Een aantal boten is donderdag de haven van Elburg binnengevaren en vrijdag worden er nog meer schepen verwacht. 'Sleepbootkapiteins uit het hele land weten Elburg te vinden’, zegt Bernhard Neijmeijer, initiatiefnemer van de Elburger Sleepbootdagen. Ook zijn 17 meter lange motorsleepboot FE-JA uit 1930 is de komende twee dagen te bezichtigen.

'Plezierjacht haalt het niet bij een sleepboot'

Neijmeijer heeft voor een sleepboot en bijvoorbeeld niet voor een plezierjacht gekozen, omdat het bij een sleepboot echt om de boot zelf gaat. 'Een jacht is meer gericht op comfort. Sleepboten zijn zwaardere boten met een zwaardere motor. Zo'n boot vergt ook veel onderhoud, je moet er veel aan sleutelen. Maar dat is juist ook wat het zo mooi maakt.'
Vrijdag en zaterdag kunnen de kapiteins van de sleepboten hun passie delen met de bezoekers. Zaterdagmiddag worden er ook rondvaarten verzorgd. Verder is de botterwerf opengesteld en zijn er muzikale optredens en een markt in de haven en de stad. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!