Nieuws

Jan Vreman volgend seizoen trainer beloften De Graafschap

Clubicoon Vreman blijft toch verbonden aan De Graafschap
Jan Vreman blijft verbonden aan De Graafschap. De clubicoon wordt, na lang onderhandelen, trainer van de beloften. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Jan Vreman blijft verbonden aan De Graafschap. De clubicoon wordt, na lang onderhandelen, trainer van de beloften.
Achterhoeker Vreman werd dit seizoen aan de kant geschoven na teleurstellende resultaten met De Graafschap. Hij had naast zijn contract als hoofdtrainer echter ook een verbintenis met de club voor onbepaalde tijd. De Graafschap moest hem dus een nieuwe functie aanbieden. Dat wilde de clubleiding ook.

Spagaat

Vreman kon blijven als trainer van de beloften, maar de voorwaarden in het nieuw opgestelde contract waren volgens de clubicoon niet hetzelfde als drie jaar geleden toen hij die functie ook al bekleedde. Vreman ging daarom niet akkoord. De Graafschap zat in een spagaat, omdat het de staf voor het nieuwe seizoen niet verder kon invullen. Het duurde maanden voordat beide partijen toch nog tot elkaar kwamen. Dat is nu alsnog gelukt.

Roelofsen assistent-coach

Richard Roelofsen en Sandor van der Heide worden in het nieuwe seizoen de assistenten van hoofdtrainer Henk de Jong. Van der Heide blijft dat doen voor een onkostenvergoeding, zo meldde hij vorige week bij de wedstrijd tegen Almere City. Van der Heide is ook coach van amateurclub IJsselmeervogels en staat daar onder contract tot medio 2018. Roelofsen deed afgelopen seizoen de beloften van De Graafschap, maar was ook regelmatig actief bij trainingen van de eerste selectie.

Onduidelijk

Met de trainers Dennis te Braak, Jan Oosterhuis en keeperstrainer Edwin Susebeek wordt nog gesproken, zo meldt de club. Deze contracten lopen allemaal af. Het is onduidelijk of het drietal nog een toekomst heeft bij De Graafschap.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!