Nieuws

'Onmogelijk', in je huis blijven tijdens renovatie

Bewoners van flats in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost zijn in alle staten. Hun flats worden binnenkort gerenoveerd, maar de bewoners moeten tijdens de renovatie in hun woningen blijven wonen. 'Onmogelijk', vinden sommigen. © pixabay
NIJMEGEN - Bewoners van flats in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost zijn in alle staten. Hun flats worden binnenkort gerenoveerd, maar de bewoners moeten tijdens de renovatie in hun woningen blijven wonen. 'Onmogelijk', vinden sommigen.
Het gaat om een omvangrijke renovatie. Zo worden er asbestpanelen uit keukens en slaapkamers verwijderd, krijgen de woningen isolatieglas, komen er andere ramen in en wordt mechanische ventilatie aangelegd.

Afspraken

Over het leefbaar houden van de woningen zijn tussen bewoners, woningbouwvereniging Portaal en de aannemer afspraken gemaakt, maar volgens de bewoners worden die nu niet nagekomen.
De bewoners vrezen vooral het vervangen van kozijnen en ramen. De woningen zouden dan enkele dagen en nachten zonder beglazing zitten. Inregening en inbraak liggen dan op de loer, aldus enkele bewoners die aangeven het 'al helemaal gehad te hebben'.
Een woordvoerder van Portaal benadrukt dat de ramen niet open zullen blijven. 'Ze worden met beplating dichtgezet.' Het onderhoud is volgens Portaal hoognodig. 'Dit betekent een forse kwaliteitsimpuls.'

Overleg

De renovatie begint volgende week. De eerste steigers worden nu al geplaatst. Er is volgende week een overleg gepland tussen alle partijen om te spreken over de bezwaren van bewoners.