Nieuws

Omstreden Rehwinkel kijkt vooruit en hoopt dat anderen dat ook doen

ZALTBOMMEL - Peter Rehwinkel kwam als burgemeester van Groningen in opspraak en ook daarna kreeg hij kritiek te verduren, maar hij denkt niet dat dit hem als burgemeester van Zaltbommel zal hinderen.
'Nee, ik kijk vooruit. Ik hoop dat anderen dat op een gegeven moment ook kunnen doen', zei de PvdA'er dinsdagmorgen op Radio Gelderland. Rehwinkel werd een dag eerder aangesteld als waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Hij blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.
'Ik voel me gevleid dat bij een keuze uit vijf kandidaten unaniem voor mij is is gekozen', zegt Rehwinkel. 'Dus ik ga hier mijn energie op richten. Het lijkt me ook ontzettend leuk om de verschillende kernen te leren kennen. Ik zie echt uit naar deze wat langere waarneming.' Overigens had de SGP een andere nummer 1.
Peter Rehwinkel op Radio Gelderland:

Zaltbommel enigszins bekend terrein

Rehwinkel kent Zaltbommel al enigszins. 'Ik ken de stad redelijk goed. Ik ben voorzitter geweest van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Zo heb ik Zaltbommel ook bezocht. En ik ben op dit moment nog voorzitter van de raad van toezicht van De Groene Koepel. Dat zijn natuurcampings, kampeerterreinen en trekkershutten. Ik heb ook weleens in de buurt van Zaltbommel gekampeerd. Dus ik denk de stad al een klein beetje te kennen.'
Rehwinkel was tot deze week actief voor AIAVI, een internationale organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van een vaccin tegen aids. Hij heeft het burgemeesterschap gemist. 'Het is een prachtige functie. Het geeft je de mogelijkheid om heel veel van de samenleving te zien. En daar ook echt deel van uit te maken. Daar heb ik zin in.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!