Nieuws

Oproer NEC-supporters: geen aanhoudingen

NIJMEGEN - Bij de ongeregeldheden bij het stadion van NEC in Nijmegen is zaterdagavond niemand aangehouden. Dat meldt de politie.
Voor het Goffertstadion hadden zich zo'n 300, 400 boze NEC-fans verzameld. De supporters maakten daar hun ongenoegen duidelijk over de slechte prestaties van de club. NEC staat voorlaatste in de eredivisie en moet vrezen voor degradatie. 
De fans begonnen zich zaterdagavond voor het stadion te verzamelen, nadat Excelsior op voorsprong kwam in de wedstrijd. Agenten zagen de tribunes langzaam leeglopen en fans liepen richting het plein voor de Goffert. Daar werd het na het laatste fluitsignaal onrustig.

Klappen met wapenstok

Supporters wilden het hoofdgebouw binnendringen om verhaal te halen. Dat werd tot tweemaal toe voorkomen door de politie. Dat ging niet zonder slag of stoot, er werden meerdere klappen uitgedeeld met een wapenstok.
Trainer Peter Hyballa kwam uit het gebouw om de fans toe te spreken. Na ruim een uur keerde de rust weer terug. Er zijn bij de politie geen aangiftes gedaan. Over het aantal gewonden is niets duidelijk.
NEC-fans gingen ook onderling op de vuist. Op het plein voor het stadion waren diverse opstootjes.
De voorzitter van de grootste supportersvereniging van NEC, Jeroen Rengers, zegt over de ongeregeldheden: 'De reacties van de fans komen voort uit emoties. Maar daarna moet het wel klaar zijn. Iedereen moet op een normale manier het stadion kunnen verlaten.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!