Achilles bijna gedegradeerd na late 2-2 tegen Dordrecht

GROESBEEK - Achilles is bijna gedegradeerd na een 2-2 gelijkspel thuis tegen FC Dordrecht. In twee wedstrijden moet een achterstand van vier punten worden overbrugd.
In twee wedstrijden moet een achterstand van vier punten worden overbrugd.
94. Het is afgelopen en eindigt nog even met een matpartijtje op het veld.
93. Nee dus. Daar is de 2-2.
92. Komt de derde 2-1 op rij er? En dan is alles dus mogelijk, want dan komt Achilles in punten naast Dordrecht met alleen een veel slechter doelsaldo.
91. Doriano Korstam knalt er af en toe flink op. Alles nu voor het resultaat.
90. Eef van Riel komt erin voor Boy van de Beek. Het is uitermate spannend, Achilles moet nog vier minuten extra tijd overleven.

85. Vrije trap van Boy van de Beek en binnen gekopt door Jop van Steen: 2-1.

82. Opportunisme is nu het wapen van de thuisploeg, maar het levert vooralsnog niks op.
79. Daar komt Emir Smajic als vervanger van Amaarouk. De Zweed met de haarband wordt al Björn Borg genoemd door de supporters.
76. Daar was het bijna mis. Een voorzet van Pisas komt bij niemand terecht, terwijl iedereen bij Achilles verkeerd stond.
73. Spanning bij trainer Eric Meijers. Een gelijkspel is waarschijnlijk niet genoeg om dit seizoen in de eredivisie te blijven.
72. Imran Oulad Omar komt in de ploeg voor Freek Thoone. Na de gemiste penalty raakte de aanvoerder weinig ballen meer goed.
68. Vrije trap Boy van de Beek en Nassim Amaarouk kan bijna uithalen.
65. Een klein offensiefje van Achilles, maar tot echte kansen leidt het niet.
62. Spits Emir Smajic gaat zich warmlopen. Misschien kan hij iets forceren.
57. Het gaat zo moeizaam bij Achilles, ze komen niet tot één fatsoenlijke aanval na rust.
54. Er zit veel onzekerheid in het spel van de thuisploeg. Doelman Robbert te Loeke kan de bal nauwelijks kwijt.
51. Dordrecht is na de rust de betere ploeg.
46. De inwendige mens is altijd uitstekend verzorgd bij deze club.
45. De ruststand is 1-1. Als dat na 90 minuten ook zo is, blijft de achterstand drie punten en met het slechte doelsaldo zou Achilles dan vier punten moeten inlopen in twee wedstrijden. Dat lijkt schier onmogelijk.
44. Spanning ook bij Mister Dordrecht, Marco Boogers.

40. Dordrecht krijgt een ietwat goedkope penalty en die wordt benut door Joey Godee.

36. En wie anders dan Niek Versteegen zorgt voor de 1-0

33. Na de gemiste strafschop is Achilles wel de bovenliggende partij.
28. "Potverdomme nog aan toe, waarom schiet Freek ze niet zoals Neeskens", is de kritische analyse van een supporter. VI-verslaggever Stef de Bont heeft het moment vastgelegd.
27. Achilles krijgt een strafschop, Versteegen wordt naar beneden getrokken. Maar Coremans stopt de inzet van Freek Thoone.
24. Trainer Eric Meijers ziet dat zijn ploeg het lastig heeft.
20. Achilles ontsnapt, want Da Cruz schiet bovenop de lat.
17. Omdat Kenny Elders wegviel vanwege een knieblessure, staat Kürsad Sürmeli nu in de basis.
14. Het eerste schot op doel is van verdediger Doriano Korstam namens de thuisclub, maar hoog richting het trainingsveld.
13. Achilles is wat beter aan de bal, maar daar is voorlopig alles ook mee gezegd. Er staat 220 Volt op beide ploegen.
11. Niek Versteegen, het goudhaantje van het Paasweekend met twee beslissende doelpunten. Kan hij vanavond weer toeslaan?
7e minuut: Een nerveus begin van beide kanten, logisch ook met zoveel druk op deze wedstrijd.
20.00 En we zijn los op de Heikant.
19.58 De oudste Achilles-fan Jan Klösters, die de honderd nadert, is ook van de partij.

19.54 De backs Mischa Boelens en Kenny Elders kunnen niet spelen, maar hebben er wel vertrouwen in vanavond.

19.50 Volle bak in de kantine.
19.40 Achilles-trainer Eric Meijers en zijn assistent Dennis Krijgsman. 'We zijn inmiddels weer gewend om te winnen', zegt Meijers zelfverzekerd.
19.30 En ook Geert Derks, alias Opa Kip, is van de partij. Het geweten van de club heeft er vertrouwen in.
19.20 Extra politie bij sportpark De Heikant.
19.10 Emir Smajic wordt als troef achter de hand gehouden. De Zweedse spits maakte dit seizoen vier doelpunten, maar raakte een week geleden geblesseerd.
19.08 Dit zijn de elf van Achilles met Niek Versteegen in de spits. De Limburger maakte de laatste twee wedstrijden telkens de winnende treffer.
Te Loeke; Stankov, Beijer, Kortstam, Van Steen; Van de Beek, Sürmeli, Dekkers; Amaarouk, Versteegen, Thoone.
19.05 Als Achilles vanavond verliest, valt het doek. Dan kan Dordrecht alleen op doelsaldo nog worden achterhaald, maar het verschil is dan minimaal 28 doelpunten.