Nieuws

Voorzitter Berkelschippers krijgt brug met zijn naam

EIBERGEN - Een brug die naar je vernoemd wordt. Dat overkomt niet heel veel mensen. Maar Hennie Alferink uit Hupsel krijgt er wel één met zijn naam. De houten ophaalbrug bij het haventje op de Maat in Eibergen heet vanaf dinsdagmiddag de 'Hennie Alferinkbrug'. En dat heeft hij te danken aan de Stichting Berkelschippers Eibergen, die hem voordroeg.
De stichting wil de scheidend voorzitter zo eren voor zijn verdiensten. Alferink was 12,5 jaar voorzitter van de Stichting Berkelschippers Eibergen. Hij kwam met veel initiatieven om de exploitatie van de Berkelvaart voor het toerisme mogelijk te maken.
Zo zorgde hij er onder andere voor dat Eibergen een eigen boot kreeg en een botenhuis met informatiecentrum. Ook kreeg hij het voor elkaar dat er diverse aanlegsteigers kwamen, het botenhuis een officiële huwelijkslocatie werd en dat de Oude Berkeltak werd doorgetrokken.
Foto: Omroep Gelderland

Alferink reageert nuchter

Alferink zelf is er nuchter onder dat hij een brug naar hem vernoemd krijgt. 'Het zal wel vreemd aandoen, denk ik, om je eigen naam te zien, maar ja, straks is het zover.'
Om 15.30 uur varen Alferink met zijn vrouw, burgemeester Joost van Oostrum en nog enkele genodigden over de Berkel naar het haventje op de Maat in Eibergen. Na een korte toespraak van de burgemeester wordt de naam van de brug onthuld.