Nieuws

De Graafschap vol vertrouwen naar FC Volendam in race om periodetitel

DOETINCHEM - Na het sterke optreden tegen RKC reist De Graafschap vrijdag met extra vertrouwen af naar FC Volendam.
De Graafschap staat bovenaan in de vierde periode (15 punten uit 6 duels) die over negen wedstrijden gaat. De Achterhoekers spelen nog drie duels, te beginnen komende vrijdag tegen de nummer 5 in de reguliere stand FC Volendam. De Graafschap staat daar 12e. Op Tweede Paasdag wacht het thuisduel met MVV (14.30 uur) op de eigen Vijverberg in Doetinchem. Als de concurrenten Cambuur en NAC vrijdag punten verspelen, kan het een prachtig Pasen worden voor de Superboeren.

Periodetitel

Wint De Graafschap de laatste periode doet het mee aan de play-offs om promotie naar de eredivisie. Als op Tweede Paasdag de andere uitslagen opnieuw gunstig vallen kan de ploeg van trainer De Jong de periodetitel maandag al in de wacht slepen. Volgende week vrijdag is het laaste duel in Almere.

Promotie in Volendam

De Jong houdt aan de Dijk in Volendam vast aan dezelfde spelers die vrijdag met goed voetbal RKC Waalwijk klopten. Andrew Driver is nog een klein twijfelgeval, maar zal zeer waarschijnlijk gewoon beginnen als linksback. Driver viel uit tegen RKC. In Volendam behaalde De Graafschap in mei 2015, onder leiding van Jan Vreman, promotie naar de eredivisie. Dat gebeurde via de play-offs.
Opstelling: Bednarek, Van Overbeek, Straalman, Van Diermen, Nieuwpoort, Driver; Diemers, Smeets, Klaasen; Parzyszek en Van den Hurk.