Nieuws

Orthodontist mag geen vrouwen meer behandelen

Een orthodontist die werkzaam is in onder andere het Achterhoekse Halle mag geen vrouwelijke patiënten meer behandelen. Een aantal meisjes en vrouwen heeft melding gedaan van 'ongepaste aanrakingen', meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag. © Omroep Gelderland
HALLE - Een orthodontist die werkzaam is in onder andere het Achterhoekse Halle mag geen vrouwelijke patiënten meer behandelen. Een aantal meisjes en vrouwen heeft melding gedaan van 'ongepaste aanrakingen', meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag.
De orthodontist zelf ontkent de beschuldigingen. De politie en de inspectie zijn een onderzoek begonnen. 'Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog en de inspectie bereidt een tuchtklacht voor', aldus de IGZ.
Volgens de inspectie is het aannemelijk dat er sprake is van 'ontoelaatbaar grensoverschrijdend' gedrag. De IGZ concludeert dat op basis van het aantal meldingen en de aard ervan. Ook gesprekken met onder anderen de orthodontist hebben hierbij een rol gespeeld.
Het verbod om contact met vrouwelijke patiënten te hebben, geldt totdat de tuchtrechter uitspraak heeft gedaan.