Nieuws

Model Wahhab uit Velp: eerst de boodschap, dan de sixpack

ARNHEM - De 21-jarige Wahhab uit Velp is de best scorende Gelderlander in de 'Men Universe'-verkiezing. De Gelderse hunk vertelde in de Week van Gelderland waarom hij meedoet aan de verkiezing.
Tussen alle gespierde modellen op de website van Men Universe valt Wahhab Hassoo op: hij toont geen sixpack, maar staat er keurig in een T-shirt. Zijn gespierde buik laat hij in de finale zien, belooft hij.
Hoewel hij ervan heeft gedroomd om model te worden, doet hij vooral mee om nog eens aandacht te vragen voor de benarde situatie van Yezidi's in zijn geboorteland Irak. Eerder vroeg hij daar bij Omroep Gelderland ook al aandacht voor. Wahhab reisde zelfs af naar Irak om te kijken wat IS aanrichtte. 

Echte vluchteling

'Ik probeer er op allerlei manieren aandacht voor te vragen', zegt Wahhab. 'Maar ook om een positief beeld te geven van een echte vluchteling. Heel veel Nederlanders denken dat we voor geld hierheen komen. Maar tegen die mensen zeg ik: we zouden ons land niet voor geld verlaten. We zijn op zoek naar veiligheid, op zoek naar liefde en op zoek naar acceptatie.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!