Nieuws

OM niet in hoger beroep in zaak mishandelde peuter

Archieffoto ANP
Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank om de moeder van de in Arnhem mishandelde peuter niet in de cel te zetten.
ARNHEM - Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank om de moeder van de in Arnhem mishandelde peuter niet in de cel te zetten.
De moeder kreeg een voorwaardelijke celstraf; die straf werd deels gebaseerd op het feit dat de vrouw moeder moet kunnen blijven. Dat is volgens de rechtbank in het belang van de peuter.
Maar de kinderrechter bepaalde dat het kind uit huis moet worden geplaatst. Die uitspraak werd pas later bekend. Volgens de rechtbank lijkt het erop dat er tussen de zittingsdag en de uitspraak iets is veranderd waardoor het kind uit huis moest worden geplaatst.

Zie ook:

Die ontwikkelingen zijn ook bij het Openbaar Ministerie bekend. 'Maar volgens ons is het niet opportuun om in hoger beroep te gaan.' De moeder van het kind kreeg van de rechtbank twaalf maanden voorwaardelijk. De ex-vriend van de moeder moet wel de cel in, hij kreeg een jaar cel.
De reactie van de rechtbank op de uitspraak van de twee rechters:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!