Nieuws

Facebook-koeien van boer Bert gaan als warme broodjes

Melkveehouder Bert Smallegoor uit Doetinchem die zijn 15 lakenvelder-koeien probeert te verkopen via Facebook, wordt bedolven onder reacties. 'De belangstelling is overweldigend', lacht hij. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Melkveehouder Bert Smallegoor uit Doetinchem die zijn 15 lakenvelder-koeien probeert te verkopen via Facebook, wordt bedolven onder reacties. 'De belangstelling is overweldigend', lacht hij.
De overheid dwingt boeren minder mest te produceren, waardoor Bert moet stoppen met zijn hobby: het fokken van oud-Hollandse koeienrassen. Op zijn Facebookpagina biedt hij sinds vorige week drachtige koeien, een drachtige pink en enkele kalveren aan.
Boer Bert vertelt over zijn geliefde lakenvelders:

Nog niet iedereen beantwoord

Na een week zijn er al vijf lakenvelders gereserveerd. 'Er is zoveel aanvraag dat ik nog niet iedereen heb kunnen beantwoorden. Ik moet het allemaal tussendoor doen, want mijn melkveebedrijf gaat ook gewoon door', zegt de boer uit Doetinchem tegen Omroep Gelderland. Hij denkt dat hij de dieren snel heeft verkocht. 'Dat gaat helemaal goed komen.'
Bert houdt van zijn lakenvelders en verkoopt ze daarom alleen aan hobbyhouders. 'Ik wil absoluut niet dat ze naar de slacht gaan, dan had ik ze zelf ook wel kunnen brengen', benadrukt hij. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!