Nieuws

Lekker trommelen is er niet meer bij op de Vierdaagsefeesten

De organisatie van de Vierdaagsefeesten heeft besloten geen ontheffingen meer te verstrekken aan percussiebands. Tijdens de Vierdaagsefeesten klinkt er veel muziek in en om het centrum van Nijmegen. Muziek kan voor geluidsoverlast zorgen en dat is precies de rede achter deze wijziging.
NIJMEGEN - De organisatie van de Vierdaagsefeesten heeft besloten geen ontheffingen meer te verstrekken aan percussiebands. Tijdens de Vierdaagsefeesten klinkt er veel muziek in en om het centrum van Nijmegen. Muziek kan voor geluidsoverlast zorgen en dat is precies de rede achter deze wijziging.
Uit de evaluaties met ondernemers, artiesten en omwonenden blijkt dat er veel overlast wordt ondervonden van percussiebands. Het continue geluid van een percussie-instrument dringt veel verder dan het omgevingsgeluid van een podium, een dweilorkest of van bezoekers.
Op basis daarvan heeft de organisatie van de Vierdaagsefeesten besloten geen ontheffingen meer te verstrekken aan percussiebands.
Dweilorkesten zijn wel nog welkom en krijgen de mogelijkheid tijdens het evenement op verschillende locaties in het centrum te spelen. Zij kunnen een ontheffing aanvragen bij de stichting.