Nieuws

Eredienst in Nijmegen voor snowboarders Timo, Marcel en Mark

De Maranathakerk in Nijmegen houdt zondagochtend een eredienst met veel aandacht voor de drie slachtoffers van het lawinedrama in de Franse Alpen. Daarbij kwamen twee Nijmeegse studenten om het leven. Een derde wordt nog steeds vermist. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Maranathakerk in Nijmegen houdt zondagochtend een eredienst met veel aandacht voor de drie slachtoffers van het lawinedrama in de Franse Alpen. Daarbij kwamen twee Nijmeegse studenten om het leven. Een derde wordt nog steeds vermist.
Veel leden en bezoekers van de Nederlands Gereformeerde Kerk Nijmegen zijn heel dicht verbonden met de snowboarders. In de bijeenkomst is speciaal aandacht hiervoor.
'We zoeken steun bij elkaar, delen ons verdriet en maken ruimte om onze gevoelens bij God neer te leggen', schrijft de Maranathakerk. Na de dienst is er een gezamenlijke lunch.
Ook in andere kerken wordt gebeden voor de nabestaanden en de studenten. De drie vrienden, Timo, Marcel en Mark, gingen dinsdag snowboarden bij het Franse plaatsje Valfréjus. Zij maakten deel uit van een groep studenten die daar op wintersport waren. Het drietal was buiten de officiële piste aan het snowboarden toen ze werden bedolven onder de sneeuw.
De lichamen van Timo en Marcel werden na een zoekactie gevonden. Mark wordt nog steeds vermist. Tot en met vrijdag werd er nog uitgebreid naar hem gezocht. Sinds dit weekend gaat het zoeken in afgeslankte vorm verder.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!