Nieuws

Rechtbank spreekt zich uit over mislukte rituele slacht

De rechtbank in Zutphen doet vandaag uitspraak tegen een voormalig directeur van een slachthuis in Elst, voor een mislukte rituele slacht. Het zou medewerkers van het slachthuis niet gelukt zijn om de keel van een stier door te snijden, waardoor het dier bijna een half uur onnodig heeft geleden. © Pixabay
ZUTPHEN - De rechtbank in Zutphen doet vandaag uitspraak tegen een voormalig directeur van een slachthuis in Elst, voor een mislukte rituele slacht. Het zou medewerkers van het slachthuis niet gelukt zijn om de keel van een stier door te snijden, waardoor het dier bijna een half uur onnodig heeft geleden.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een werkstraf van 180 uur of een celstraf van drie maanden tegen de voormalig directeur en een boete van 10.000 euro voor de slachterij. Volgens het OM was de stier te groot voor de slachtkooi.
Het slachthuis zegt dat er sprake was van een menselijke fout. De deur zou zijn opengelaten, waardoor de stier buiten de kooi kon komen. Volgens de voormalige directeur is er eerst voor de veiligheid van het personeel gezorgd.
De uitspraak van de rechter wordt rond 13.15 uur bekend
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!