Nieuws

Wegwerkzaamheden knooppunt Beekbergen van start

Het verkeer op de A50 tussen Arnhem en Zwolle wordt vrijdagavond ter hoogte van Beekbergen over de parallelbaan geleid. Vanaf zaterdag 25 februari tot donderdag 16 maart is de linkerrijstrook afgesloten. Rijkswaterstaat pakt het knooppunt aan. Zaterdag start de aannemer met de bouw van een pijler voor een nieuw viaduct. © Google maps
BEEKBERGEN - Het verkeer op de A50 tussen Arnhem en Zwolle wordt vrijdagavond ter hoogte van Beekbergen over de parallelbaan geleid. Vanaf zaterdag 25 februari tot donderdag 16 maart is de linkerrijstrook afgesloten. Rijkswaterstaat pakt het knooppunt aan. Zaterdag start de aannemer met de bouw van een pijler voor een nieuw viaduct.
Het verkeer van Arnhem naar Zwolle wordt over de rechterrijstrook en de vluchtstrook geleid en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Rijkswaterstaat verwacht dat de hinder mee zou vallen. 
Het werk aan de middenpijler moet woensdag 15 maart klaar zijn. Daarna begint de aannemer met het bouwen van de pijler tussen de hoofdrijbaan en de parallelbaan.  
Vanaf donderdag 16 maart om 05.00 uur zijn beide rijstroken weer beschikbaar voor het verkeer. De snelheidsbeperking van 70 km/uur wordt dan weer verhoogd naar 90 km/uur. Deze snelheidsbeperking blijft van kracht tot woensdag 5 april 2017.

Eind 2017 klaar

In het knooppunt Beekbergen wordt de verbindingslus van Deventer naar Arnhem vervangen door een nieuwe verbindingsweg met viaduct. Tussen de aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt aan beide zijden van de A1 een extra rijstrook gemaakt. Hierdoor moet er meer ruimte komen voor in-en uitvoegend verkeer. Daardoor moet de veiligheid en de doorstroming verbeteren. Het werk aan dit gedeelte van de A1 is eind 2017 klaar.