Nieuws

Taart voor roc: veel minder voortijdige schoolverlaters

Het aantal jongeren dat ROC Rijn IJssel zonder diploma verlaat, is het afgelopen schooljaar flink gedaald. Dat meldt het regionaal opleidingscentrum in de regio Arnhem. © Flickr
ARNHEM - Het aantal jongeren dat ROC Rijn IJssel zonder diploma verlaat, is het afgelopen schooljaar flink gedaald. Dat meldt het regionaal opleidingscentrum in de regio Arnhem.
De uitval daalde met ruim 20 procent. Het aantal voortijdige schoolverlaters liep terug van 532 in het schooljaar 2014-15 naar 413 een jaar later. Met 4,5 procent uitval zit Rijn IJssel nu onder het landelijk gemiddelde van 4,6 procent.
'We zijn er trots op dat de inspanning van de onderwijsteams en hun continue aandacht voor onze studenten tot dit mooie resultaat heeft geleid', zegt Kitty Oirbons van Rijn IJssel.
De school wordt door minister Bussemaker van Onderwijs extra in het zonnetje gezet met een eervolle vermelding en een felicitatietaart. 

Veel schoolverlaters in Nijmegen

Ook bij ROC A12 in Ede nam het aantal voortijdige schoolverlaters af, met 3,5 procent tot 228. De uitval was daar nu 4,9 procent. Bij ROC Nijmegen eo nam het juist sterk toe. Daar waren 26 procent meer voortijdige schoolverlaters te noteren. Met 348 scholieren die de school niet afmaken ligt de uitval nu op exact 5 procent.