Nieuws

Lingewaard wil opkomst verkiezingen opkrikken via Facebook

De opkomst bij de verkiezingen in de gemeente Lingewaard kan stukken beter. Daarom gooit de gemeente er extra stembureaus tegenaan. Ook Facebook wordt ingezet, om zoveel mogelijk jonge stemmers over te halen toch hun steentje bij te dragen aan de democratie. © Omroep Gelderland
BEMMEL - De opkomst bij de verkiezingen in de gemeente Lingewaard kan stukken beter. Daarom gooit de gemeente er extra stembureaus tegenaan. Ook Facebook wordt ingezet, om zoveel mogelijk jonge stemmers over te halen toch hun steentje bij te dragen aan de democratie.
Op 15 maart gaan er in de gemeente Lingewaard meer stembureaus open dan bij de vorige verkiezingen. Ook worden locaties gekozen die voor de meeste inwoners beter bereikbaar zijn.
'Een stembureau om de hoek is beter bereikbaar voor ouderen en andere minder validen', zegt burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven. 'Voor anderen kan het net de barrière wegnemen om niet te gaan stemmen.'

'Niet stemmen gemiste kans'

Alle Lingewaardse stemgerechtigden ontvangen begin maart samen met hun een stempas ook een kaart waarop de burgemeester oproept om van het recht om te stemmen gebruik te maken. Specifieke posts op Facebook moeten met name jonge stemmers aanmoedigen om naar de stembus te gaan.
'Ik heb goede hoop dat de maatregelen bijdragen aan een hogere opkomst in Lingewaard. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat mensen gaan stemmen', vertelt burgemeester Schuurmans-Wijdeven.
'Stemmen is een recht en daarmee een groot goed. Meer dan ooit staat ons land voor belangrijke keuzes. Stemmen is de manier om daarop invloed uit te oefenen.' Niet stemmen noemt de burgemeester 'een gemiste kans'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!