Nieuws

Het Groene Oosten, Seizoen 2, Afl. 5: Wel eens van de Japanse naam Bokashi gehoord?

Oost Nederland is de grootste mestproducent van Nederland, wat diverse gevolgen met zich meebrengt. Wist u dat in mest zo’n 70% water zit? En dit vervoeren wij o.a. naar Duitsland. Zonde dus! Groot Zevert Vergisting & Nijhuis Water Technology hebben hier samen een oplossing voor bedacht: GENIAAL. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Oost Nederland is de grootste mestproducent van Nederland, wat diverse gevolgen met zich meebrengt. Wist u dat in mest zo’n 70% water zit? En dit vervoeren wij o.a. naar Duitsland. Zonde dus! Groot Zevert Vergisting & Nijhuis Water Technology hebben hier samen een oplossing voor bedacht: GENIAAL.
Wie is de duurzaamste club van Arnhem? In het project Arnhem United strijden sportverenigingen om deze felbegeerde titel.
Wel eens van de Japanse naam Bokashi gehoord? Na een korte zoektocht op het internet wist presentator André v.d. Zee niet wat hij tijdens de opnames moest verwachten. Echter, het blijkt een duurzame manier te zijn om stankoverlast van groen afval aan te pakken.
En tot slot: zoek je nog een leuk boekenplankje met een lampje? Zoek niet verder. Marian en André laten zien dat je dat heel gemakkelijk zélf kunt maken!

Dit en meer zie je dinsdag 7 februari om 17:20 uur in Het Groene Oosten op Omroep Gelderland.

De uitzending wordt elk uur herhaald en is terug te kijken via www.hetgroeneoosten.nl en www.omroepgelderland.nl.