Nieuws

Spuitbusje ontploft; hulpdiensten rukken massaal uit

BARNEVELD - De hulpdiensten zijn dinsdagochtend vroeg massaal uitgerukt naar het bedrijf Denka in Barneveld. Eenmaal daar bleek er weinig aan de hand: een spuitbusje was ontploft.
Bij Denka worden ongediertebestrijdingsmiddelen geproduceerd. Het bedrijf valt daarom onder de BRZO-regelgeving (Besluit Risico's Zware Ongevallen). Bij incidenten wordt dan uit voorzorg groot opgeschaald.
Foto: Omroep Gelderland
Het brandje van dinsdagochtend bleek onschuldig. Volgens een woordvoerder van de brandweer ontplofte aan de Hanzeweg een spuitbusje. De inhoud verbrandde daarbij, waardoor er geen gevaarlijke situatie ontstond. De hulpdiensten schaalden dan ook snel af.

Busje insectenspray

Volgens directeur Arjen Brandenburg waren tijdens de ontploffing vier medewerkers in het pand. Een van hen heeft het brandje geblust. 'Het ging om een busje insectenspray dat in alle supermarkten te koop is', legt Brandenburg uit.
Voor de directeur was het de eerste keer dat hij zoiets meemaakte. 'Een ontruiming wordt hier regelmatig geoefend. Als dit overdag was gebeurd, was iedereen snel buiten geweest.'