Nieuws

Volkert van der G. wordt nu maandag verwacht bij de rechtbank

Volkert van der G. uit Apeldoorn moet maandag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. Dat meldt De Telegraaf. Eigenlijk had hij dinsdag voor de rechter moeten verschijnen, maar volgens de moordenaar van Pim Fortuyn kon hij er niet op tijd zijn door problemen met het treinverkeer. © archief Omroep Gelderland
APELDOORN - Volkert van der G. uit Apeldoorn moet maandag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. Dat meldt De Telegraaf. Eigenlijk had hij dinsdag voor de rechter moeten verschijnen, maar volgens de moordenaar van Pim Fortuyn kon hij er niet op tijd zijn door problemen met het treinverkeer.
Het Openbaar Ministerie wil dat Van der G. opnieuw de cel in gaat omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating. Hij zou een jaar de cel in moeten.
Volgens de advocaat van Van der G. heeft de rechtszaak alles te maken met de houding van zijn cliënt tijdens de gesprekken die hij moet voeren met de reclassering. Die zouden moeizaam verlopen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!