Nieuws

Koud? Ja! Schaatsen? Niet overal

ARNHEM - Het vroor weer goed afgelopen nacht, maar niet goed genoeg voor de schaatsliefhebber. Met -4 à -5 werd het natuurijs niet zoveel sterker dat er honderden mensen over kunnen schaatsen. Daarom moesten veel ijsmeesters vanochtend, met pijn in hun hart, concluderen dat hun ijsbaan dicht blijft.
Op de ijsbaan in Buurmalsen en Geldermalsen zijn al mensen door het ijs gezakt, meldt de gemeente Geldermalsen op Facebook.

Teleurstelling in Dieren

Bij de Dierense Speeltuin zijn ze enorm teleurgesteld. 'De baan is op grote stukken niet goed en niet dik genoeg om de hordes kinderen aan te kunnen. De vrijwilligers zijn dan ook echt teleurgesteld dat ze het niet voor elkaar hebben gekregen.' 

'We bewaren de erwtensoep wel'

En ook in Ede, bij de Edese IJs Vereniging, is de blijdschap even verdwenen. 'Het doek lijkt definitief te vallen voor deze vorstperiode. Na een nacht waarin we -4 hebben gemeten, is het ijs nog steeds niet dik genoeg. De ijsbaan blijft vandaag dicht voor publiek. De voorspellingen zijn ongunstig en van de voorspelde strenge vorstperiode is weinig terecht gekomen. De chocolademelk, erwtensoep en glühwein bewaren we voor een volgende vorstperiode.'
Daarnaast was er ook goede hoop in Doornenburg, waar ze de erwtensoep al van stal hadden gehaald en de koek- en zopietent al klaar hadden staan. 'Het feest gaat niet door. '
Maar dit zijn niet de enige plaatsen waar het ijs niet voldoende sterk is. Ook in Dodewaard, Doetinchem, Hattem, Beekbergen, Lievelde, Renkum en Eibergen hebben ze vanmorgen een streep door de schaatspret gezet.
Er waren gelukkig ook ijsbanen in Gelderland waar woensdag wel werd geschaatst.

Schaatsen bij kampvuur in Angeren

'Na 4 dagen en avonden voorbereiding was het vanavond zover', schrijft André Hermsen van Scouting Angeren in een mail aan Omroep Gelderland. Hij stuurt bovenstaande foto mee. 'Natuurlijk ontbraken de chocomel en het kampvuur niet!'

Geen marathon, wel schaatspret bij Thialf in Arnhem

De eerste marathon op natuurijs ging aan de neus van ijsclub Thialf voorbij. Vanochtend werd het NK marathonschaatsen op natuurijs verreden in het Groningse Noordlaren. De ijsbaan op 't Cranevelt werd woensdagmiddag in beslag genomen door schaatsende kinderen die hun vrije woensdagmiddag op het ijs doorbrachten.
De ijspret is niet van lange duur. Inmiddels is de baan alweer gesloten. Vanwege intensief gebruik van de baan is de toplaag van het ijs versleten. Thialf hoopt woensdagavond weer open te gaan. 

Wel een schaatsfeestje in Bussloo

Op basisschool St. Martinus in Bussloo zijn ouders de afgelopen dagen enorm druk geweest om een ijsbaantje te creëren voor de leerlingen. Daar is het wel gelukt. Er wordt volop geschaatst, gegleden en gevallen...
De wethouder opende woensdagochtend de schaatsbaan, de koek- en zopietenten staan er en de kinderen mogen beurtelings het ijs op.

Schaatspret in Oosterbeek

En ook op de Oosterbeekse schaatsbaan wordt er op deze woensdagmiddag genoten op het ijs (zie foto hierboven).

IJsbaan open in Heukelum

In Heukelum was de ijsbaan woensdag tot vreugde van veel kinderen open. 

Stuur uw ijsfoto

Geniet u ook van het ijs vandaag? Stuur een foto naar omroep@gld.nl en zet erbij waar de foto is gemaakt! Dan komt de foto in het overzicht in dit artikel.
Benieuwd of u in uw omgeving wel het ijs op kan? We hebben verschillende natuurijsbanen voor u op een rijtje gezet. Kijk op de onderstaande link of de baan bij u in de buurt wel open is. 
  • Hier kun je schaatsen op natuurijs
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!