Nieuws

Houdt Arnhem toch kleine kans op eerste schaatsmarathon?

Schaatsbond KNSB heeft rond 11.00 uur de dikte van het ijs in het Groningse Noordlaren gemeten. IJsmeester Willem Hut ging daarna met het bestuur van ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren in overleg over de mogelijke organisatie van de wedstrijd daar. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Schaatsbond KNSB heeft rond 11.00 uur de dikte van het ijs in het Groningse Noordlaren gemeten. IJsmeester Willem Hut ging daarna met het bestuur van ijsvereniging De Hondsrug in Noordlaren in overleg over de mogelijke organisatie van de wedstrijd daar.
Als het besluit valt om de eerste schaatsmarathon op natuurijs dinsdag nog niet in het Groningse Noordlaren te rijden, houdt de Arnhemse ijsclub Thialf kans op de organisatie.

Drie centimeter ijskoorts

Om de wedstrijd te mogen verrijden, eist de KNSB een minimale ijsdikte van drie centimeter. In Arnhem kwam de dikte van het ijs dinsdagmorgen amper boven één centimeter.
Willem Hut van de KNSB heeft in Noordlaren op vijf plekken gemeten. Ook daar kwam het ijs niet overal op een dikte van drie centimeter. Willem Hut hield zijn oordeel op het ijs nog even onder pet en drukte zich voorzichtig uit voor de camera van RTV Noord: 'Bepaalde punten missen nog iets.'
Arnhem, Haaksbergen en Noordlaren houden hun adem in.