Nieuws

Tot maandagmiddag kans op gladheid

Wie zondagavond de weg op gaat, moet opnieuw rekening houden met gladheid. In het hele land is vanaf 18.00 uur code geel van kracht. Deze waarschuwing van het KNMI geldt tot maandagmiddag 12.00 uur. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Wie zondagavond de weg op gaat, moet opnieuw rekening houden met gladheid. In het hele land is vanaf 18.00 uur code geel van kracht. Deze waarschuwing van het KNMI geldt tot maandagmiddag 12.00 uur.
De gladheid ontstaat door bevriezing van natte weggedeeltes of winterse neerslag. 'Pas uw rijgedrag aan en volg het weerbericht', waarschuwt het KNMI.

Volgende week kouder

Vanaf maandag wordt het kouder. Overdag schommelt de temperatuur dan rond het vriespunt en 's nachts vriest het 3 tot 6 graden. Weerman Jordi Bloem van MeteoGroup verwacht dat er in de loop van de week kan worden geschaatst op natuurijsbanen.
Op de kaart hieronder van de Verkeers Informatiedienst is te zien dat met name de snelwegen in het oosten van het land te maken hebben met temperaturen onder 0.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!