Nieuws

Vanaf 16.00 opnieuw sneeuw, drukke avondspits verwacht

Vanaf een uur of 16.00 kan het weer gaan sneeuwen. Dat leidt vermoedelijk opnieuw tot een drukke spits, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID). © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Vanaf een uur of 16.00 kan het weer gaan sneeuwen. Dat leidt vermoedelijk opnieuw tot een drukke spits, aldus de VerkeersInformatieDienst (VID).

Aanpassen

Vanochtend zorgde de sneeuw ook al voor gladde wegen en veel files. Verkeer moet volgens de VID tijdens de vrijdagavondspits weer rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Vanmiddag en vanavond is het vooral de wind die het verkeer parten speelt. Ook komen nog winterse buien voor. De VID raadt weggebruikers aan het rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden.

Via het Rivierengebied

Het is nu enkele graden boven nul, tot maximaal 5 graden. De westelijke wind is matig tot soms vrij krachtig en vooral tijdens buien erg vlagerig. Later op de dag zullen de buien weer komen. Die buien komen via het Rivierengebied onze provincie binnen. Voor die tijd is ruimte voor wat zon, zegt MeteoGroup.

Hele weekend wisselvallig

Het blijft dit hele weekend bal in Gelderland. Tot en met maandagmorgen wisselen regen, gladheid en winterse neerslag elkaar af.
In de avond wordt het ook kouder en kan gladheid ontstaan, als de temperatuur daalt tot het vriespunt. Zaterdag en zondag is eenzelfde weerbeeld: het is met enkele graden boven nul niet erg warm en in de avond en nacht kunnen de winterse buien op gaan vriezen.

Meer nieuws over de sneeuw:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!