Nieuws

Onrust in buitengebied van Tiel na tekort aan bluswater in Zennewijnen

Het tekort aan bluswater tijdens een brand in Zennewijnen afgelopen vrijdag, heeft voor onrust gezorgd in het buitengebied van Tiel. Dat schrijft het CDA in de gemeente Tiel in een brief aan de voorzitter van de gemeenteraad. © archief ANP
ZENNEWIJNEN - Het tekort aan bluswater tijdens een brand in Zennewijnen afgelopen vrijdag, heeft voor onrust gezorgd in het buitengebied van Tiel. Dat schrijft het CDA in de gemeente Tiel in een brief aan de voorzitter van de gemeenteraad.
De brandweer had moeite om de brand in een schuur op het erf van een boerderij aan de Bredestraat te blussen, omdat er problemen waren met de waterwinning. 

Sloot te ver weg

Er zat onvoldoende druk op het bluswateraansluitpunt. En de brandweerslangen waren niet lang genoeg om water te halen uit de dichtstbijzijnde sloot, 300 meter verderop, schrijft het CDA. 
'Hulp kwam dus uiteindelijk veel later dan nodig was waardoor de betreffende schuur niet meer te redden was en ternauwernood de naastgelegen woning gespaard is gebleven.'

Onderzoek naar bluswater

De partij stelt nu vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de bluswatervoorzieningen in het buitengebied van Tiel. De partij wil onder andere weten of de gemeente onlangs nog heeft onderzocht hoe het is gesteld met de bluswatervoorzieningen in het buitengebied.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!