Nieuws

Alles plat! Iedere avond op Radio Gelderland

Vanaf nu is er iedere avond op Radio Gelderland het programma Alles Plat! Vanaf 19.00 uur, een uur lang muziek in de streektaal met daarbij de nadruk op het Nedersaksisch. Van Normaal tot Daniel Lohues en van Wia Buze tot Boh Foi Toch!
ARNHEM - Vanaf nu is er iedere avond op Radio Gelderland het programma Alles Plat! Vanaf 19.00 uur, een uur lang muziek in de streektaal met daarbij de nadruk op het Nedersaksisch. Van Normaal tot Daniel Lohues en van Wia Buze tot Boh Foi Toch!
Alles Plat! is een initiatief van Omroep Gelderland samen met RTV Oost, RTV Drente en RTV Noord. Muzieksamenstelller Bas Treffers smeedt de liedjes iedere dag aan elkaar en hij heeft keuze genoeg!
Bas in gesprek met Eric van den Berg op Radio Gelderland:
'Er is al zoveel mooie muziek in de streektaal gemaakt en er komt maandelijks nog wel een mooi nieuw album bij', zegt Eric van den Berg. Hij stelde een persoonlijke top 5 samen met liedjes van Gelderland tot Groningen:
1) Achter de schuur - Bennie Jolink 
In je eigen taal druk je toch het beste je emoties uit. Indrukwekkend hoe Ben in die nummer bezingt hoe een boerenbedrijf moet eindigen.
2) Hoewel er veel overeenkomsten zijn is Twents geen Achterhoeks. Herman Finkers vertegenwoordigt Twente:
3) Het wemelt tegenwoordig van de singer-songwriters ...  ik spreek liever van de troubadour. Man met gitaar die mooie liedjes speelt, verhalen vertelt... zoals wijlen Steenwijker Gerard Rutger Buisman
4) Drenthe is natuurlijk Skik, Daniel Lohuel. woordkunstenaar! In elk liedje zit wel een tegeltje.
5 Groningen... Wia Buze doet Adele!