Nieuws

Zelf je kerstboom zagen populairder dan ooit

Naar schatting 2400 mensen hebben twee weekeinden lang zelf hun kerstboom gezaagd in het Nationale Park de Hoge Veluwe. En dat zijn er aanzienlijk meer dan in de vijf vorige jaren. In 2015 ging het nog om duizend bezoekers. © Omroep Gelderland
HOENDERLOO - Naar schatting 2400 mensen hebben twee weekeinden lang zelf hun kerstboom gezaagd in het Nationale Park de Hoge Veluwe. En dat zijn er aanzienlijk meer dan in de vijf vorige jaren. In 2015 ging het nog om duizend bezoekers.
'Mond-tot-mondreclame en publiciteit hebben het werk gedaan', reageerde boswachter Henk Ruseler zondag, de laatste dag waarop de zaag kon worden gehanteerd. Het ging in het natuurgebied om de dennenboom. Die behoudt zijn naalden langer dan een spar, weet de boswachter.
Opvallend veel ouders met kinderen togen naar de Veluwe. Zeker 50 tot 60 procent waren gezinnen. Wie met z'n vieren kwam kon ook met vier bomen naar huis. De enige kosten waren de toegangsprijs tot het park.
'Je zag dat kinderen hun eigen boompje zaagden om het in hun kamer te zetten. En boompjes van 40 centimeter hebben ze niet in de supermarkt', aldus Ruseler.