Nieuws

VVD: zorgen over crisisopvang jongeren

De VVD in de gemeenteraad van Nijmegen maakt zich zorgen over het stijgend aantal jongeren, dat in de crisisopvang terechtkomt. De partij heeft erover vragen gesteld aan het Nijmeegse gemeentebestuur. © Daniek in de crisisopvang (Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De VVD in de gemeenteraad van Nijmegen maakt zich zorgen over het stijgend aantal jongeren, dat in de crisisopvang terechtkomt. De partij heeft erover vragen gesteld aan het Nijmeegse gemeentebestuur.
De VVD baseert zich daarbij op een bericht van Omroep Gelderland van 21 november. Daarin zeggen jeugdzorgorganisaties Entrea en Pluryn, dat jongeren vaak te laat de zorg krijgen die ze nodig hebben. Bestuurder Annemarie Profittlich pleit in het artikel voor het afschaffen van wijkteams als het gaat om jeugdzorg, omdat er in die teams te weinig kennis aanwezig is waardoor er te laat ingegrepen wordt. 
De VVD wil van het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen weten of er ook in Nijmegen sprake is van een stijging van het aantal jongeren in de crisisopvang en of het college het eens is met Profittlich. Ook wil de partij weten hoe het staat met de professionaliteit van de wijkteams in Nijmegen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!