Knappe zege FC Lienden bij Kozakken Boys

WERKENDAM - FC Lienden heeft in de Tweede Divisie een knappe 3-2 overwinning geboekt op Kozakken Boys. De ploeg van trainer Hans Kraay jr. had sinds 8 oktober niet meer gewonnen.
Lienden begon sterk en spits Abderrahim Loukili kreeg al in de 10e minuut een levensgrote kans. Hij miste alleen voor keeper Hogedoorn. Het werd een gelijk opgaande eerste helft met kansjes aan beide kanten. Een door Leon Broekhof snel genomen vrije trap in de 29e minuut bracht de bal bij Wouter de Vogel die met een lob de keeper van Kozakken Boys passeerde. 0-1 was ook de ruststand.
Kozakken Boys kwam als herboren uit de kleedkamer en binnen een kwartier stond het 2-1 voor de thuisploeg door 2 goals van oud Graafschap-speler Berry Powel. Even leek het of Kozakken Boys zou doordrukken, maar Lienden richtte zich op en Mo Bendadi zorgde in de 65e minuut voor de gelijkmaker.

'Dit was echt lekker'

Terwijl iedereen zich al had verzoend met een 2-2 gelijkspel werd invaller Mo Ajiach in blessuretijd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Lienden topscorer Abderrahim Loukili bleef koel, maakte een schijnbeweging waarmee hij de keeper de verkeerde hoek liet induiken en schoot vervolgens de 2-3 binnen. 'Ik wist dat ik m ging scoren, dat voelde ik. Ik zei tegen Mike (Vreekamp, aanvoerder en vaste strafschopnemer), laat mij hem maar nemen. Dit was echt lekker, dit had ik ook even nodig en het team ook.'
Trainer Hans Kraay jr. was zichtbaar blij en opgelucht: 'Hier winnen er niet veel hoor in Werkendam. En ik vond m verdiend ook deze overwinning. Dit hadden we nodig.' Lienden houdt door de zege aansluiting met de middenmoot.

TEC - VVSB

TEC leed opnieuw een dikke nederlaag. Na de 5-1 nederlaag tegen Jong AZ vorige week werd nu thuis op sportpark de Lok met 0-6 verloren van VVSB. De ploeg uit Tiel kreeg in de laatste 5 wedstrijden 23 goals tegen en is nu gezakt naar de 17e plaats, een plek die aan het eind van het seizoen degradatie zou betekenen.