Nieuws

Wie fietste dit jaar als snelste de Posbank op?

Het is de tijd van de lijstjes. De meest beluisterde nummers, de best bezochte films... Het komt dezer dagen allemaal voorbij. Maar heeft u enig idee wie dit jaar het snelste de Posbank op fietste? © ANP
RHEDEN - Het is de tijd van de lijstjes. De meest beluisterde nummers, de best bezochte films... Het komt dezer dagen allemaal voorbij. Maar heeft u enig idee wie dit jaar het snelste de Posbank op fietste?
Het antwoord op die vraag komt van Strava. Deze app houdt statistieken bij van wielrenners. Dus kan er ook aan het einde van het jaar worden gezegd wie deze Gelderse hotspot, voor wielerliefhebbers althans, het snelst aflegde. Want een hotspot is de Posbank zeker te noemen. Een miljoen keer werd deze Gelderse reus beklommen.
Het klimmetje werd door Arnhemmer, en voormalig wielerprof, Maarten Tjallingii het rapste beklommen. Hij ging met een snelheid van 37,89 kilometer per uur naar boven. Dat zorgde voor een tijd van 35 seconden. Niemand kwam daar ook maar bij in de buurt. Shanne Braspennincx, ook een wielerprof, was bij de dames het snelste. Ze kwam tot een tijd van 48 seconden.
U denkt deze records voor 31 december nog te kunnen breken? Wij passen dit bericht graag nog aan met nieuwe tijden!

Zie ook: