Nieuws

Slome legerjeep op A2 had panne, bestuurder wil boete aanvechten

De jeep met de veldkeuken.
De legerjeep die woensdag door de politie met een slakkengang van de snelweg werd gehaald, had motorpech. Daarom kon de bestuurder niet harder dan een kilometer of 45. © Piet Heuts
ZALTBOMMEL - De legerjeep die woensdag door de politie met een slakkengang van de snelweg werd gehaald, had motorpech. Daarom kon de bestuurder niet harder dan een kilometer of 45.
Jeep-liefhebber Piets Heuts reed woensdag op de A2 bij Zaltbommel, toen zijn wagen het langzaamaan begaf. Dat leverde een riskante situatie op; de politie kwam eraan te pas om hem veilig van de weg te leiden.
De boosdoener: schuim in het luchtfilter
De auto had hij nét opgehaald uit Beusichem; Heuts was onderweg terug naar Kerkrade. Daar runt hij een ontmoetingscentrum voor veteranen die fysieke of psychische problemen hebben. De jeep gebruikt hij om een militaire veldkeuken mee te trekken. 

Geen pretje

'Mijn jeep had pas nog een inspectie en een grote beurt gehad en reed in het begin prima, rond de 90 kilometer per uur', vertelt Heuts over die dag. 'Maar na een tijdje gereden te hebben, verloor de jeep aan vermogen. We wilden er bij de eerste afrit af, want het was echt geen pretje om te rijden met 45 kilometer per uur.'
Gelukkig was de politie er snel bij, de 'jongens in het blauw' noemt Heuts ze. Hij is de agenten 'zeer dankbaar', laat hij weten. Maar hij werd wel op de bon geslingerd.

Schuim in filter gezogen

Heuts: 'De politie ging ervan uit dat het voertuig überhaupt niet harder kon.' Met zo'n langzaam voertuig op de snelweg rijden, is een strafbaar feit, voegt hij toe.
Het euvel bleek uiteindelijk een stuk schuimstof in de luchtfilter. De motor kreeg niet genoeg lucht, wat het probleem veroorzaakte. Het schuim was er helemaal ingezogen.

Pech niet strafbaar

Dat is nu opgelost. 'Hij rijdt weer als een zonnetje! Een eventuele boete zal ik dan ook voor laten komen. Het lijkt me niet de bedoeling dat je als je pech hebt, voor een strafbaar feit veroordeeld wordt.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!