Nieuws

10 miljoen euro voor betere aansluiting A1-A30 bij Barneveld

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft donderdagmiddag ingestemd met het voorstel om 10 miljoen euro vrij te maken voor de aanpak van de aansluiting A1-A30 bij Barneveld. © Omroep Gelderland
DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft donderdagmiddag ingestemd met het voorstel om 10 miljoen euro vrij te maken voor de aanpak van de aansluiting A1-A30 bij Barneveld.
De twee snelwegen sluiten niet goed op elkaar aan, waardoor er elke dag files staan. Uit onderzoek dat de gemeente Barneveld heeft laten doen, blijkt dat er jaarlijks 10 miljoen euro economische schade is.

Zuidkant knooppunt wordt snel aangepakt

Nu er geld wordt vrijgemaakt, kan het knelpunt worden aangepast. Het CDA, de ChristenUnie en de SGP hebben minister Schultz van Haegen opgedragen om met de gemeente, de regio en de provincie te onderzoeken wat hiervoor nodig is.
Een meerderheid in de Tweede Kamer is er ook voor om snel de zuidkant van het knooppunt aan te pakken. Volgens de ANWB behoort de aansluiting A1-A30 bij Barneveld tot de top 5 van knelpunten in Nederland.

Gemeente Barneveld 'erg blij'

De gemeente Barneveld is erg blij met de financiële bijdrage van de Tweede Kamer. 'We hebben ons de afgelopen periode, samen met Regio FoodValley, Transport & Logistiek Nederland, Verladerorganisatie EVO, BIK, de provincie Gelderland en VNO-NCW, hard gemaakt om Den Haag te overtuigen van het feit dat de aansluiting A1-A30 moet worden aangepakt', zegt verkeerswethouder Hans van Daalen.
'De bereikbaarheid van Barneveld, Regio FoodValley en daarmee de provincie staat onder druk. Er moet wat gebeuren, want als we niets doen, staat alles stil. Ik ben erg verheugd dat de Tweede Kamer hier ook geld voor wil reserveren', aldus economiewethouder Van den Hengel.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!