Nieuws

Alfred Arts voetbalt beter dan dat broer Arno Arts kan zingen

GROESBEEK - Ex-NEC'er Arno Arts is enorm trots op zijn broer Alfred, die vrijdagavond een CD heeft uitgebracht.
De titel is Eén keer nog gelukkig zijn. En daarmee komt een droom uit voor Groesbeker Alfred Arts.
"Ik ben er ontzettend trots op. Het staat vol met liedjes van Groesbeekse artiesten, maar dan in een nieuw jasje", zegt Alfred. En zijn broer Arno is daar ook mee opgegroeid. "Bij ons stond de etherpiraat altijd aan met Nederlandstalige muziek. En ik heb ook een tik meegekregen van die Groesbeekse muziek. Ik ben enorm trots dat er een CD is uitgebracht van mijn broer. Dat was zijn droom." 
Arno Arts maakte furore in het betaald voetbal, maar zijn jongere broer was ook een aardige voetballer. "Alfred kon goed voetballen, maar hij had ook andere interesses. De muziek. Ik spaarde voetbalplaatjes van Panini en Alfred spaarde kaarten van etherpiraten: De Witte Duif, De Vlinder en De IJsbeer. Maar ik dus Panini. Wel leuk dat ik op een gegeven moment ook mijn eigen Panini-plaatje had."
Arno is zelf geen zanger. "Laten we het erop houden dat hij beter kan voetballen dat ik kan zingen. Ik ga me er ook niet aan wagen", lacht de oud-speler van NEC. "Ik heb hem ook niet gevraagd voor het koor", reageert Alfred.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!