Nieuws

Hoe een lampje een kankerpatiënt kan helpen

Een lampjesactie zodat kankerpatiënten in Tiel een elektrische fiets kunnen gebruiken tijdens hun chemokuur. Ziekenhuis Rivierenland leent 15 fietsen uit aan patiënten die wat extra beweging kunnen gebruiken. © ziekenhuis Rivierenland
TIEL - Een lampjesactie zodat kankerpatiënten in Tiel een elektrische fiets kunnen gebruiken tijdens hun chemokuur. Ziekenhuis Rivierenland leent 15 fietsen uit aan patiënten die wat extra beweging kunnen gebruiken.
Patiënten krijgen die mee naar huis, zodat ze in beweging kunnen blijven. Gewoon fietsen is voor hen te zwaar. Door de chemotherapie vermindert hun fysieke fitheid en spierkracht en neemt hun vermoeidheid toe. Bewegen verhelpt dat deels.

Lampjes sponsoren

Dit jaar komt het framewerk van een grote vlinder van de fruitcorsowagen Tiel bij de hoofdingang te staan, waarin tot en met 31 maart lampjes gaan branden. Publiek en bedrijven kunnen lampjes die hierin hangen, sponsoren. Met dat geld worden de fietsen dan weer betaald.
De lampjesactie 'FONKEL' is van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. Ook het eigen Roparunteam van het ziekenhuis besteedt er zijn sponsorgeld aan. In eerste instantie worden 15 elektrische fietsen aangeschaft. Patiënten krijgen die mee naar huis, zodat ze in beweging kunnen blijven. Gewoon fietsen is voor hen te zwaar.