Nieuws

Vermiste vrouw (78) nog steeds spoorloos; zoekactie met politiehelikopter levert niets op

Foto via Facebook politie
De politie heeft woensdag tevergeefs met een helikopter gezocht naar de 78-jarige vrouw uit Dieren die sinds dinsdag wordt vermist. Met de helikopter is vooral in het gebied langs de IJssel gezocht. Ook is de politie met een boot de rivier opgegaan.
DIEREN - De politie heeft woensdag tevergeefs met een helikopter gezocht naar de 78-jarige vrouw uit Dieren die sinds dinsdag wordt vermist. Met de helikopter is vooral in het gebied langs de IJssel gezocht. Ook is de politie met een boot de rivier opgegaan.
'We kijken of ze niet misschien in het water is gevallen en we kijken nu ook in een grotere omgeving rond Dieren', vertelt een woordvoerster van de politie.

Vermissingsberichten

Via Burgernet is een oproep geplaatst. Daarop is één tip binnengekomen van iemand die denkt de vrouw gezien te hebben in Dieren. De politie is op de tip afgegaan, maar heeft de vrouw niet kunnen vinden. 
Het vermissingsbericht dat de politie van Dieren op Facebook heeft geplaatst is inmiddels meer dan drieduizend keer gedeeld. 'Dat is erg veel voor zo'n soort bericht, maar het is de vraag hoeveel mensen je bereikt met zo'n bericht,' relativeert diezelfde woordvoerster van de politie.

Zorgen

De politie maakt zich zorgen omdat de vrouw zonder jas is vertrokken bij zorginstelling De Oude Plataan aan de Zutphensestraatweg waar ze woont. Irma Dimmedal manager van het zorgcentrum was nauw betrokken bij de zoekactie. 'De politie heeft vandaag met een helikopter en een boot gezocht, omdat de eerste 24 uur na een vermissing erg belangrijk is om iemand terug te vinden. Mevrouw is nu langer dan een etmaal vermist en dan is de kans veel kleiner dat ze gevonden wordt. Maar we houden goede hoop dat ze terug komt.'
De vermiste vrouw heeft een smal postuur en is ongeveer 1.70 meter groot. Zij draag vermoedelijk een blauwe trui met daaronder een donkere pantalon. Belt u direct met 112 als u de vrouw ziet.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!