Nieuws

Toegetakelde winkelier Kerkdriel weer thuis

Hij is weer thuis, de zwaar mishandelde winkelier die maandagochtend in Kerkdriel te grazen werd genomen door plofkrakers. Ruim twee dagen lag de man in het ziekenhuis om behandeld te worden aan zijn verwondingen. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Hij is weer thuis, de zwaar mishandelde winkelier die maandagochtend in Kerkdriel te grazen werd genomen door plofkrakers. Ruim twee dagen lag de man in het ziekenhuis om behandeld te worden aan zijn verwondingen.
Volgens zijn zoon heeft de 64-jarige man nog veel pijn die hij onderdrukt met pijnstillers. Thuis op bed bekijkt hij nu op een laptop de foto’s en beelden van de verwoeste tijdschriftenwinkel. 'Daar was hij in het ziekenhuis nog niet aan toegekomen, op een enkele foto op te telefoon na', aldus zijn zoon.

Bewerkt met loden pijp

Het slachtoffer werd maandagmorgen gewekt door het inbraakalarm. Hij woont dichtbij en was dus snel ter plaatse.
De eigenaar van The Read Shop werd met een loden pijp geslagen toen hij de plofkrakers betrapte. Hij liep onder meer een klaplong en enkele gebroken ribben op. 
In het ziekenhuis heeft de gewonde winkelier een verklaring afgelegd aan de politie, maar verder weet de familie niets meer over de daders en de voortgang van het onderzoek.
Na de mishandeling ontstond er brand in The Read Shop. De zoon van de mishandelde man zegt dat het vuur vermoedelijk is ontstaan door de spullen waarmee ze de plofkraak wilden plegen. 'Waarschijnlijk een snijbrander of gasflessen, toen is er iets gaan branden. Hierdoor ging uiteindelijk de hele winkel en het Kruidvat ernaast in vlammen op', aldus de zoon van de winkelier.

Hoe nu verder?

De eigenaar van het pand heeft nog geen idee hoe verder gaat na de verwoestende brand. Vandaag wordt het puin uit het pand gereden en de zaak opnieuw gestut. Daarna moet onderzoek uitwijzen of het pand gesloopt moet worden of dat er herstel mogelijk is. Wanneer daar duidelijk over komt is niet duidelijk, zegt eigenaar Piels van het pand.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!