Nieuws

Dikke pluim voor hulp aan oudere man die knock-out gaat

NIJMEGEN - De politie Nijmegen is dolblij met de hulp van een attente reiziger. Zij maakte dinsdagavond rond 20:15 uur melding van een oudere man, die met zijn hoofd op een stoeprand was gevallen op het centraal station van Nijmegen.
Toen de man zijn trein leek te missen, besloot hij een sprintje te trekken. Tijdens het rennen werd hij echter niet lekker, en viel hij bewusteloos achterover. Met zijn hoofd raakte de 81-jarige man hard een stoeprand. Een andere reiziger zag het gebeuren en belde direct de politie.

Hartverwarmend

In de ambulance werd de gevallen man gecontroleerd, waarna werd besloten dat hij zijn reis alsnog kon vervolgen. Toen bleek dat hij uit Wijchen kwam, gaf de melder aan dat zij ook die kant op moest en dat zij de man met alle liefde thuis af wilde zetten. 'Hartverwarmend', zo schrijft de politie op Facebook.
'Wij zagen duidelijk in de ogen van de melder dat ze zich zorgen maakte om de man en dat ze met alle liefde de man thuis wilde afzetten. De man vond dit goed. Wij vonden dit een mooie casus om te vermelden, een mooi voorbeeld van goed burgerschap. Iets wat we vaker tegen komen, nu noemenswaardig om te vermelden', zo schrijft de politie Nijmegen vol lof.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl