Nieuws

Sint uitgezwaaid: 'Hij moet weer werken en centjes verdienen'

DRIEL - Opluchting en tranen bij de uittocht van Sinterklaas in Driel. Zo'n zevenhonderd toegestroomde kinderen en ouders zongen en dansten dinsdag nog één keer in de kerk van Driel om even later de goedheiligman en zijn pieten vanaf de dijk uit te zwaaien.
'Voor kinderen is het belangrijk om zo het Sinterklaasfeest af te sluiten, want dan weten ze zeker dat Sinterklaas weer het land uit is', zegt organisator Vera Kranen van Stichting DeSintKan. 'Anders blijft het de hele tijd in hun gedachten en blijven ze onrustig.'

Feestelijk

Bij het afscheid in de kerk bouwen de Pieten een feestje met het publiek. In de hal worden allerlei soorten lampjes aangeboden en bijna elk kind leek er één te hebben. Op meezingnummers zwaaien de kinderen er hard mee in het rond. Na het feest in de kerk gaat de de Sint te paard samen met het afscheidscommitée naar de Drielse Rijndijk om daar op zijn boot te stappen.

Moeilijk afscheid

Het afscheid is voor veel van de kinderen lastig, hier en daar vloeien dikke tranen over de wangen. Andere kinderen vinden het jammer dat de Sint weer naar Spanje is vertrokken, maar snappen het ook wel. 'Sinterklaas moet weer werken, hij moet centjes verdienen,' legt een jongetje van een jaar of 3 uit.
Een meisje even verderop vraagt zich af waarom het paard van Sinterklaas niet mee op de boot naar Spanje gaat. 'Die gaat later met een speciaal paardentransport,' legt haar moeder uit.

Blij dat er weer rust is

Organisator Kranen is blij dat het er weer op zit voor dit jaar. 'Ik denk dat heel veel gezinnen blij zijn dat de rust weer is wedergekeerd. Maar ik weet zeker dat aan het eind van de zomer de kriebels weer komen en dan zetten we vanaf november gewoon weer een fantastisch evenement neer.'