nieuws

Vrouw vermist uit zorginstelling: 'Erg zorgelijk met deze kou'

Foto via Facebook politie
Foto via Facebook politie
DIEREN - Een vrouw van 88 wordt sinds dinsdagochtend vermist. Zij is verdwenen uit een zorginstelling aan de Zutphensestraatweg in Dieren.
‘Helaas is mevrouw nog steeds niet aangetroffen, dit is erg zorgelijk gezien de kou’, meldt de politie. Eerder werd al Burgernet ingezet, maar zonder resultaat.

'Ze is altijd zeer punctueel'

'Ze is dinsdagochtend voor het laatst gesignaleerd. Ze maakt regelmatig een wandeling rond Dieren, maar rond de lunch was ze nog niet terug. Dat vonden we vreemd, omdat ze altijd zeer punctueel is', vertelt manager Irma Dimmedal van zorginstelling Oude Plataan.
'We hebben haar dochter, een taxibedrijf en de spoedeisende hulp gebeld. Ook zijn we rond 13.00 uur gaan zoeken in de omgeving. Toen we rond 15.40 uur nog steeds niets hadden gehoord, hebben we de politie ingeschakeld.'
Luister hier het hele interview met Dimmedal bij Radio Gelderland:

Fleecejack

De vermiste vrouw heeft een smal postuur en is ongeveer 1.70 meter groot. Zij draag vermoedelijk een blauwe trui met daaronder een donkere pantalon.
Waarschijnlijk draagt ze geen (winter)jas. Het zou volgens de politie wel kunnen dat een bruin fleecejack draagt. De vrouw loopt een beetje voorover gebogen.

112 bellen

De politie vraagt om direct 112 te bellen als iemand de vrouw ziet.