Nieuws

2 januari: Mythes, mysteries en misverstanden; Audrey Hepburn

Audrey Hepburn. Geboren in België, gestorven in Zwitserland, maar in de oorlogsjaren inwoonster van Arnhem.
ARNHEM - Audrey Hepburn. Geboren in België, gestorven in Zwitserland, maar in de oorlogsjaren inwoonster van Arnhem.
Audrey Hepburn. Geboren in België, gestorven in Zwitserland, maar in de oorlogsjaren inwoonster van Arnhem. Toen een tienermeisje dat aan ballet deed, later de wereldberoemde filmster Audrey Hepburn. Als actrice winnares van een Oscar en vele andere filmprijzen, als stijlicoon uithangbord van Givenchy en voorbeeld voor miljoenen vrouwen. Tussen 1939 en 1948 woont ze samen met haar moeder op diverse adressen in Arnhem.  In Arnhem, op het Burgemeestersplein, staat haar borstbeeld. Maar het is een plek die willekeurig lijkt gekozen, want  niets in het verleden van Audrey Hepburn is verbonden met dit plein. Het lijkt een misverstand, zoals haar Arnhemse jaren bol staan van de mythes, mysteries en misverstanden…
Deze documentaire van Dick Plekkenpol is de start van een serie programma’s in het kader van het project ‘75 jaar vrijheid; op weg naar 2020’ van Omroep Gelderland.  Dit is van 9 januari t/m  5 mei en van 28 augustus t/m 18 september op tv bij Omroep Gelderland.

Uitzending: maandag 2 januari 2016, 17.20 uur (ieder uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!